Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 48 vizitatori și nici un membru online

Nivelul investitiei in gestionarea riscurilor, strans legat de performanta financiara a companiilor

turning_eyIn ultimul deceniu, companiile din intreaga lume au facut investitii substantiale in personal, procese si tehnologii care sa le ajute sa gestioneze si sa controleze mai riguros riscurile legate de business. Cronologic vorbind, aceste investitii s-au axat, intr-o faza initiala, pe controalele financiare si pe respectarea standardelor de conformitate si a reglementarilor din industrie. Studiile indica faptul ca, astazi, acestea au un rol strategic in dezvoltarea financiara a companiei.

Raportul Ernst & Young - Transformarea riscurilor in rezultate (Turning risks into results) - arata ca nivelul investitiei in managementul riscului poate avea un impact direct asupra performantei financiare a organizatiei. Conform studiului Ernst & Young, companiile aflate in top 20% din punct de vedere al maturitatii riscului - definita ca numar de practici de management al riscului aplicate in cadrul companiei - genereaza un nivel al EBITDA (venituri inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de trei ori mai ridicat fata de companiile clasate in ultimul segment de 20% din acest top.


tabel_27_02_eyBazat pe o cercetare cantitativa globala (care a implicat 576 de interviuri in companii din 16 tari si analiza unor informatii din 2.750 de rapoarte ale unor analisti sau ale companiilor), studiul Ernst & Young analizeaza nivelul de maturitate la care au ajuns practicile de management al riscului si legatura lor cu performantele financiare ale companiei.


Studiul a identificat principalele practici de management al riscului implementate de companii. A rezultat ca, in timp ce majoritatea organizatiilor aplica elemente de baza de management al riscurilor, companiile de top fac mult mai mult decat atat. Astfel, studiul a evidentiat ca anumite practici sunt o prezenta constanta in cazul performerilor de top:

• Elaborarea strategiei de gestionare a riscurilor – este un aspect crucial pentru un management eficient, implicand asumarea responsabilitatii de catre consiliul de conducere si comitetul executiv, deopotriva. Aceasta presupune asumarea orientarii strategice in privinta riscurilor la nivelul intregii organizatii – managerii si executivii jucand un rol esential in evaluarea si gestionarea riscurilor.
• Integrarea gestionarii riscurilor in planul de afaceri  - Organizatiile care includ practicile de gestionare a riscurilor in planurile lor de afaceri si de management al performantei isi pot atinge mai usor obiectivele strategice si operationale.
• Optimizarea functiilor de management al riscurilor -  Aliniind si coordonand unitar activitatile privind riscul cu functiile de control si conformitate, organizatiile isi pot reduce costurile cu managementul riscului (eliminand suprapunerile si redundanta) si, implicit, costurile totale generand o crestere a eficientei.
• Imbunatatirea controalelor si a proceselor - Organizatiile isi pot imbunatati performantele si reduce costurile cu activitatea de control prin organizarea optimizata a controlului pe procesele cheie din activitatea lor, folosind cu predilectie instrumente de control automatizate si prin monitorizarea constanta a proceselor critice si a principalilor indicatori de performanta, cu ajutorul instrumentelor software si a programelor de tip GRC (in traducere: Conducere, Gestionarea riscurilor si Conformitate).
• Comunicare constanta privind managementul riscurilor - Trecerea unei organizatii la stadiul „pregatita-pentru-situatii-de-risc” necesita sefi care sa conduca prin puterea exemplului si care sa sprijine crearea unei atmosfere de lucru etice in cadrul intregii organizatii. Pentru un beneficiu maxim, sunt necesare comunicarea constanta si deschisa catre toate audientele, oferirea de asigurari tertelor parti si utilizarea avantajelor pe care le ofera tehnologia. 

In concluziile studiului Ernst & Young se arata ca organizatiile care reusesc sa transforme riscurile in rezultate isi creeaza avantaje competitive prin implementarea mai eficienta a resurselor (stiu exact unde alocarea resurselor va avea efectul cel mai bun si riscul pe care compania il va putea gestiona eficient), printr-un proces imbunatatit de luare a deciziilor si, in ultima instanta, printr-o expunere redusa la evenimente negative.

tabel_2_27_02_ey

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2019

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2019 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.