Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 175 vizitatori și nici un membru online

Articole

Inspectiile fiscale: Ce strategie au autoritatile fiscale, care sunt subiectele principale pentru actiunile de control ?

In ultimii 5 ani si, mai cu seama in ultimii doi ani, numarul inspectiilor fiscale a inregistrat treptat o scadere destul de importanta. Daca in 2016 aveau loc in jur de 46.000 de actiuni de inspectie fiscala, anul trecut numarul acestora s-a redus aproape la jumatate, fiind circa 24.000. Cand vedem aceasta statistica, prima concluzie este ca pandemia si restrictiile impuse de aceasta au dus la o diminuare a actiunilor de control. Insa aceasta concluzie trebuie circumstantiata. Evolutia descendenta nu este specifica ultimului an si jumatate, ci este una sistematica, scaderea din 2020 fata de 2019 fiind de numai 10%. Astfel, sunt, de fapt, doua concluzii la care putem ajunge: pe de-o parte exista un impact al pandemiei asupra activitatii de control, dar pe de alta parte aceasta tendinta este o consecinta a faptului ca ANAF s-a aflat intr-o perioada de redefinire a strategiei de control pentru a-si canaliza resursele in procesul de digitalizare a activitatii.

Citește mai departe...

Sondaj PwC: Munca la distanta a crescut productivitatea, dar si cazurile de burnout care reprezinta una dintre cauzele recordului de demisii la nivel global

Munca la distanta si cea hibrida au crescut productivitatea pe termen scurt pentru majoritatea companiilor la nivel global, peste obiectivele stabilite, dar increderea angajatilor in angajatori a scazut, partial din cauza burnout-ului, pentru ca multi nu au reusit sa echilibreze viata personala cu volumul de munca, reiese din sondajul Future of Work and Skills, realizat de PwC.

Aproape 60% dintre respondenti au declarat ca organizatia lor a avut rezultate mai bune fata de obiectivele de performanta si de productivitate ale angajatilor, stabilite in ultimele 12 luni, si doar 4% au avut performante semnificativ mai slabe. Increderea angajatilor a scazut insa, doar 31% dintre directori generali si de resurse umane intervievati aratand ferm ca in organizatia lor exista un nivel ridicat de incredere intre angajati si managerii lor directi. Aproape trei sferturi (74%) dintre respondenti nu cred ca oamenii pot gestiona eficient volumul de munca si timpul personal.

Citește mai departe...

Directiva privind declararea publica a impozitelor platite in fiecare tara a fost adoptata. Multinationalele au doi ani si jumatate sa se pregateasca pentru impact

Propunerea de Directiva privind raportarea publica pentru fiecare tara in parte (CbCR) a trecut saptamana trecuta de Parlamentul European si urmeaza sa intre in vigoare in decembrie anul acesta. Directiva prevede obligatia declararii publice a impozitului pe profit platit in fiecare stat membru sau intr-o tara terta aflata intr-o jurisdictie necooperanta, precum si a altor informatii legate de impozite – profituri, angajati in fiecare tara. Raportarea trebuie realizata de multinationalele sau companiile independente cu un venit total consolidat de peste 750 milioane de euro in fiecare dintre ultimele doua exercitii financiare consecutive, indiferent daca isi au sediul in UE sau in afara acesteia (dar opereaza in UE). Statele membre vor avea la dispozitie 18 luni pentru a transpune directiva in legislatia nationala.

Citește mai departe...

Cum rateaza companiile obiectivul de a fi agile?

Trecerea de la o companie traditionala la una agila este dificil de inteles si greu de aplicat. Este scena unui film de tip Inception cu realitati care se contin una pe alta. Iteratia implementarii solutiilor unui proiect este continuta de iteratia transformarii companiei ca intreg. Cand companiile se fondeaza si isi bazeaza dezvoltarea pe o abordare agila este simplu; mult mai complicat este pentru companiile existente. Despre tranzitia la agilitate a companiilor traditionale vorbim in cele ce urmeaza.

Citește mai departe...

Impozitul pe profit 2022, trei beneficii pentru companii

Anul 2022 vine cu vesti bune pentru companii in zona impozitului pe profit. Trei seturi de masuri ar putea oferi un cost efectiv cu impozitul datorat mai mic la nivelul societatii sau al grupului de societati, ceea ce ar insemna un profit net mai mare, adica bani la dispozitie pentru reinvestirea in business sau distribuirea catre actionari, precum si un cash-flow imbunatatit, un element ce se poate dovedi foarte important in contextul economic actual. Dar sa vedem despre ce este vorba si ce trebuie sa stie companiile.

Citește mai departe...

Noi clarificari importante SAF-T si alte implicatii ale listei marite a marilor contribuabili

Nou-intratii pe lista marilor contribuabili vor trebui sa depuna prima Declaratie 406 pana la 31 ianuarie 2023

Odata cu publicarea de ieri a Ordinului ANAF 1783 ”privind natura informatiilor pe care contribuabilul/platitorul trebuie sa le declare prin fisierul standard de control fiscal, modelul de raportare, procedura si conditiile de transmitere, precum si termenele de transmitere si data/datele de la care categoriile de contribuabili/platitori sunt obligate sa transmita fisierul standard de control fiscal”, au fost definitivate datele de raportare a Fisierului Standard de Control Fiscal (SAF-T) – Declaratia 406, pentru toate categoriile de contribuabili. Noutatea absoluta: nou-intratii pe lista marilor contribuabili vor trebui sa depuna prima Declaratie 406 pana la 31 ianuarie 2023.

Citește mai departe...

Facilitati fiscale pentru activitati de cercetare-dezvoltare: Ce prevede legislatia? Ce se intampla in practica? Exemple

Facilitatile fiscale pentru cercetare-dezvoltare sunt oferite de mai multe tari si pot constitui un avantaj competitiv in atragerea de investitii in proiecte ce implica activitati de cercetare-dezvoltare si in dezvoltarea accelerata a societatilor care intreprind astfel de activitati. In Romania, stimulente fiscale pentru activitatile de cercetare-dezvoltare, existente in Codul fiscal, sunt urmatoarele:

Citește mai departe...

Companiile pot opta din aceasta luna pentru emiterea de facturi electronice prin sistemul RO e-Factura

Companiile vor putea opta pentru utilizarea Sistemului national privind factura electronica (denumit “RO e-Factura”), care urmeaza sa devina operational in aceasta luna, atat in cazul livrarilor/prestarilor catre entitati publice (Business to Government - B2G), cat si in relatia cu alti operatori economici (B2B).

Factura electronica reglementata de OUG nr. 120/2021 este emisa, transmisa si primita intr-un format electronic structurat de tip XML, care permite prelucrarea sa electronica si automata.

Citește mai departe...

EY SAF-T Index: Extinderea termenului de gratie este considerata ”binevenita si necesara” de marii contribuabili

EY Romania dezvolta doua solutii informatice personalizate care usureaza generarea raportarilor SAF-T

Extinderea termenului de gratie pentru depunerea declaratiei D406 sau Fisierul Standard de Control Fiscal de la trei la sase luni este considerata de majoritatea marilor contribuabili (37%) ”binevenita si necesara, intrucat prima raportare la 28 februarie 2022 ar fi fost un termen dificil de implementat”, arata rezultatele celui mai recent studiu SAF-T Index, prezentat de EY Romania in cadrul unui seminar dedicat. Intr-o proportie si mai importanta (46%), insa, marii contribuabili declara ca si-ar dori o amanare a termenului de raportare cu cel putin 12 luni, pentru a putea pregati implementarea noii raportari, mai arata EY SAF-T Index.

Citește mai departe...

Directiva europeana pentru impozitul minim global sau reforma fiscala pe repede inainte

Decembrie 2021 este termenul avansat de Benjamin Angel, directorul Directiei Generale pentru impozitare si uniune vamala din cadrul Comisiei Europene, pentru redactarea unei Directive care sa puna in aplicare acordul asupra introducerii impozitului minim global pe profit. Acesta considera ca acordul semnat recent de peste 136 de state este cea mai buna varianta care s-ar fi putut obtine si a dat asigurari ca Directiva va prevedea ca impozitul stabilit conform acordului sa fie aplicat atat tranzactiilor domestice, cat si celor transfrontaliere. Presedintele francez, Emmanuel Macron a sustinut, la randul sau, in acest week-end, ca Franta va forta trecerea Directivei in prima jumatate a anului viitor, cand va detine presedintia Consiliului UE. Ceea ce inseamna ca tarile europene trebuie sa fie pregatite sa implementeze o cota efectiva de impozitare de 15% foarte curand, iar companiile sa ia in calcul noua cota in strategiile lor.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2021 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.