Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 28 vizitatori și nici un membru online

Articole

Trei tendinte de marketing pentru generarea cererii in 2019

Rolul oricarui specialist in marketing este acela de a obtine cat mai multe leaduri (cereri) pentru business. Dar acest lucru nu este posibil fara o strategie de generare a cererii bine gandita. Numai atunci cand compania are o strategie corecta de generare a cererii se pot genera leaduri de calitate.

Reducerea rolului functiei de marketing la cresterea vizibilitatii sau a notorietatii brandului este puternic limitativa si conduce la ineficiente de utilizare a bugetelor alocate acesteia. Avand in vedere acest lucru, am abordat aici cele trei tendinte principale din partea de generare a cererii, care sper sa ajute companiile sa inteleaga importanta acestei abordari.

Citește mai departe...

Deficitul de colectare a TVA in Romania – incotro ne indreptam in era digitala?

EY Ana Maria Domsa articolIn vederea imbunatatirii procesului de colectare a veniturilor din TVA, autoritatile fiscale romane trebuie sa se alinieze cu tendintele globale si sa investeasca masiv in solutii digitale. Desi etapa implementarii este complexa, suntem de parere ca, pe termen lung, aceste masuri vor genera atat procese de raportare mai eficiente, cat si o scadere a costurilor de raportare si a costurilor aferente inspectiilor fiscale in domeniul TVA.

Comisia Europeana a publicat recent un studiu privind estimarile decalajului de TVA aferent anului 2016, inregistrat de catre statele membre UE, Romania iesind in evidenta, din nou, prin lipsa de rezultate in colectarea taxei, cu un decalaj de TVA de 35,88%.

Citește mai departe...

Procesele eficiente de afaceri, o garantie a performantei

Transformare din temelii sau schimbare pas cu pas? Cand timpul nu mai are rabdare cu directorii generali ii pune in situatia de a alege prima varianta. Cand insa conducerea companiei este atenta la schimbarile din mediul de operare, schimbarea pas cu pas este cea mai buna solutie.

Schimbari se intampla permanent sub ochii decidentilor. Apar tehnologii si aplicatii care cresc eficienta, companii care construiesc modele de business inovative, reglementari care modifica regulile jocului, consumatori cu nevoi redefinite. Pe acest fundal, raspunsul factorilor de conducere la transformari trebuie sa fie sincron cu acestea, iar adaptarile continue. Factorii care ajuta la cultivarea unei culturi deschise spre ameliorarea proceselor sunt urmatorii:

Citește mai departe...

Modificari in legislatia imigrationista: Romania ia masuri pentru acoperirea lipsei fortei de munca

In contextul recunoscutei crize de forta de munca din Romania, in data de 5 noiembrie 2018 a fost promulgata prin decret Legea nr. 247/2018 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind regimul strainilor in Romania.

Publicata in Monitorul Oficial in data de 7 noiembrie 2018, aceasta a intrat in vigoare incepand cu 10 noiembrie 2018.

De ce este importanta si ce impact va avea?

Citește mai departe...

4 aspecte vitale pentru succesul proiectelor cu finantare nerambursabila

De cele mai multe ori companiile care aplica pentru a-si finanta proiectele cu fonduri europene sunt putin constiente de modul in care anumite aspecte vitale devin factori de succes esentiali pentru obtinenerea finantarilor nerambursabile dorite. Pentru a veni in ajutorul aplicantilor care acum iau in considerare acest demers pentru prima oara sau a celor cu ceva mai multa experienta cu aceste tipuri de proiecte, am sintetizat aici elementele pe care le consideram ca fiind cele mai importante.

Citește mai departe...

20.000 de platitori de TVA pot respira usurati: Comisia Europeana solicita Romaniei sa puna capat mecanismului de plata defalcata a TVA

Comisia Europeana a decis pe 8 noiembrie 2018 respingerea cererii de derogare in vederea aplicarii mecanismului de plata defalcata a TVA inaintata de Romania. Comisia isi manifesta astfel ingrijorarea cu privire la nerespectarea principiului proportionalitatii si compatibilitatii cu Tratatul de Aderare, considerand acest mecanism ca fiind contrar atat prevederilor Directivei Europene de TVA cat si libertatii furnizarii de servicii.

Mai mult, Comisia a decis tot ieri, sa transmita o scrisoare de notificare formala Romaniei cu privire la mecanismul de plata defalcata a TVA, facand primul pas inspre declansarea procedurii de infringement.

Citește mai departe...

5 tendinte majore in Facility Management

Profesia de Facility Manager continua sa evolueze in din ce in ce mai multe directii. Schimbari globale – tehnologice si economice – influenteaza domeniul de Facility Management in mai multe moduri. Pentru a satisface cererea, managerii care se ocupa de aceste trebuie sa-si modifice sau sa-si adapteze strategiile conform cu aceste tendinte.

Citește mai departe...

”Vrei sa-i repari, te rog!” (2)

Coaching – una dintre cele mai impredictibile meserii din lume. Coaching – una dintre cele mai “riscante” joburi din lume pentru amandoi: coach si coachee. Coaching – una dintre cele mai pline de implinire activitati din lume.

Spuneam in prima parte a acestui articol despre nevoia de claritate in a decide daca vrei o astfel de misiune, iar daca raspunsul este afirmativ, ai nevoie de claritate in a intelege clientul platitor (firma) si clientul – coachee.

Citește mai departe...

Momente si schite de evolutie economica

Romania, economie, crestere, 2017. Guvern, crestere salarii si pensii. Scadere investitii publice. Comisie Europeana, revizuire negativa crestere 2018. Guvern, comunicare catre populatie, crestere fara precedent. Crestere importuri. Populatie, crestere consum. Banca Nationala, limita grad indatorare populatie. Indice ROBOR crestere. Crestere preturi si dobanzi. Depreciere leu, curs de schimb volatil. Interventie repetata BNR. Lipsa forta de munca, productivitate scazuta, crestere costuri, companii pesimiste. Cam asta este schita evolutiei economice in Romania ultimilor 2 ani.

Dincolo de carnavalesc, interpretare, nuante, afinitati ideologice si framantari sociale, decidentii companiilor din Romania au fost intrebati ce preconizeaza sa se intample in 2018. Parerea lor, exprimata in a doua parte a anului, a fost sintetizata in studiul Evolutia afacerilor din Romania 2018, realizat de compania Valoria. Indicatorii despre care directorii generali au fost intrebati privesc evolutia cifrei de afaceri, profitului, investitiilor, numarului de angajati, salariilor si principalelor provocari si oportunitati.

Citește mai departe...

Cine beneficiaza de 5% TVA destinata serviciilor de restaurant si catering?

Incepand cu 1 noiembrie 2018, mai multe categorii de servicii beneficiaza de cota redusa de TVA de 5%, o modificare legislativa cu un puternic impact pozitiv in domeniul serviciilor de restaurant si catering.

Totusi, noile modificari legislative nu reprezinta o veste atat de buna pentru anumiti agenti economici care activeaza in domeniul prepararii si livrarii de alimente. Daca activitatile acestora nu se califica, din punct de vedere TVA, drept servicii de restaurant sau catering, cota redusa de TVA de 5% nu va fi aplicabila.

Citește mai departe...

Guvernanta corporativa este compatibila cu antreprenoriatul

Conceputa initial pentru marile companii, guvernanta corporativa pare ca se refera doar la acestea. Ca se aplica doar companiilor listate cu scopul protectiei drepturilor actionarilor si factorilor implicati. Ca datorita guvernatei corporative se ofera un cadru de monitorizare a activitatii managementului si ca scopul este sa incurajeze obtinerea de rezultate tot mai bune. Dar acest concept se refera si la companiile antreprenoriale mici si mijlocii. Chiar daca in cazul acestora de multe ori managementul este realizat de proprietarii companiei si actiunile sunt detinute de membrii familiei, guvernanta corporativa este de o binevenita relevanta.

Citește mai departe...

O treime dintre companiile participante la un sondaj PwC au fost vizate de inspectii fiscale in anul 2017

pwc mihaela mitroi articol● Aproape 60% dintre contestatiile actelor de impunere s-au solutionat favorabil sau partial favorabil
● Majoritatea sumelor suplimentare stabilite in urma inspectiilor fiscale au fost de sub 100.000 de lei

34% dintre companiile participante la un sondaj realizat de PwC Romania au declarat ca au facut obiectul inspectiilor fiscale in 2017. Rezultatele studiului trebuie interpretate in contextul in care Agentia Nationala de Administrare Financiara (ANAF) a comunicat ca, la nivelul intregii economii, activitatea de inspectii fiscale a scazut cu 20% in 2017, comparativ cu anul anterior. De asemenea, inspectiile antifrauda au scazut cu 15%. Din esantionul de 169 de companii chestionate, 12% fie nu au fost niciodata subiectul unei inspectii fiscale in timp ce 17% au fost controlate inainte de anul 2012.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2017

ey agenda fiscala 2017 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2017 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.