Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 128 vizitatori și nici un membru online

Articole

Iulie da re-startul sistemului fiscal: RO e-Factura, RO e-Transport si SAF-T – cat de pregatiti sunt contribuabilii sa gestioneze aceste raportari

Noile raportari fiscale creeaza un nivel mult mai mare de transparenta in relatia dintre contribuabili si autoritatile fiscale. Este esential ca eforturile depuse in prezent atat de mediul de afaceri, cat si de catre administratia fiscala sa isi atinga obiectivele si, in anii in care urmeaza, sa vedem timpi mai redusi de control fiscal, costuri mai reduse de conformare fiscala, simplificarea sau chiar eliminarea altor declaratii fiscale, dar si o imbunatatire a colectarii si crearea unui mediu mai echitabil pentru agentii economici. Aceasta ar fi, pe scurt, concluzia specialistilor EY in cadrul webinarulului Tot ce trebuie sa stii despre ”restartarea sistemului fiscal”: RO e-Factura si RO e-Transport organizat pe 1 iulie 2022, data de la care RO e-Factura si RO e-Transport devin obligatorii pentru produsele cu grad de risc fiscal ridicat.

Citește mai departe...

Obligatia de a utiliza sistemul national RO e-facturare in contractele de achizitie publica

Reglementarile la nivel European

Directiva 2014/55/UE/16 aprilie 2014 privind facturarea electronica in domeniul achizitiilor publice (Directiva) reprezinta cadrul prin care s-a decis elaborarea unui standard comun al facturii electronice. De asemenea, Directiva prevede obligatia Statelor Membre de a adopta norme la nivel national care sa oblige autoritatile si entitatile contractante sa accepte facturile emise potrivit acestui standard de operatorii economici.

Citește mai departe...

De la ”pumn in masa”, la ”batem palma” in luarea deciziilor

Conduci o echipa sau o companie. Succesul tau si al companiei depinde de luarea deciziilor. Ne place sa credem ca este un proces structurat, ca se ridica pe temelia solida a rationalitatii, un proces ce identifica o problema, colecteaza informatiile, examineaza alternativele si alege o cale. Prin raportarea la rezultate, decizia este ulterior considerata buna sau rea.

Citește mai departe...

Comoditizarea IMM-urilor – punct de inflexiune in mediul de afaceri romanesc

In acest moment companiile romanesti se confrunta cu cresteri ale bugetelor, pe toate palierele, iar mai mult decat atat, se lucreza asiduu pentru mentinerea si imbunatatirea fluxurilor logistice. Consumul continua sa genereze cerere, vanzari, si desi se exprima anumite temeri, focusul principal il reprezinta operationalul cu toate provocarile sale.

Atata vreme cat preturile sunt in crestere si exista lichiditati acestea sunt orientare pentru rezerve de stoc, care sa fie transformate in profituri suplimentare, pe un trend ascendent.

Citește mai departe...

Patrimoniul si veniturile persoanelor fizice in vizorul ANAF. Atentie la procedura si nu uitati de amnistie, in vigoare pana la 30 iunie 2022

Numeroase persoane fizice, stabilite in zone diferite ale tarii, care isi desfasoara activitatea in domenii diferite, au primit, in ultimele luni, avize de verificare a situatiei fiscale personale. Cum ANAF are in plan mai multe proiecte de digitalizare si imbunatatire a conformarii, inclusiv in domeniul schimbului de informatii sau folosirea informatiilor de la terti, noua tendinta nu este decat o actiune fireasca. Asadar, ce ar trebui sa stii daca vei primi avizul?

Citește mai departe...

Gandirea agila modeleaza succesul in afaceri

Sub impactul digitalizarii, a stergerii multor granite dintre industrii, a schimbarilor aduse de date, algoritmi si inteligenta artificiala, companiile isi regandesc modelele de afaceri, se reproiecteaza si adopta practici de management agil.

Pana in acest moment mai multa importanta a fost alocata schimbarii la nivel de procese si sisteme si ceva mai putina atentie a fost acordata incarcaturii emotionale si cognitive la nivel de echipa atunci cand vine vorba de schimbare.

Citește mai departe...

Lean ajuta companiile sa-si dea jos „kilogramele”

Pandemia ne-a adus magazinele in casa. Curierii au devenit la fel de cunoscuti ca vecinii, iar comertul online a inflorit. Internetul a facut din factorul timp un indicator care orienteaza click-ul achizitiei produselor/serviciilor. In acelasi timp, Internetul a facut imbunatatiri remarcabile ale proceselor de business, fie ele de marketing, vanzari, lant furnizor sau financiar. Interactiunile de marketing directe cu publicul tinta, eficientizarea procesului de vanzare, procesarea rapida a comenzilor, facturarea instantanee, sunt exemple usor de remarcat ale rolului pe care Internetul il joaca in eforturile de imbunatatire a proceselor.

Citește mai departe...

Parcurile industriale ca infrastructura de afaceri in Romania – situatie actuala si modificari legislative iminente

1. Aspecte generale
Relativ recent a revenit in vizorul procesului legislativ vechiul Proiect de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.186/2013 privind constituirea si functionarea parcurilor industriale (PL-x nr. 250/2014) adoptat de Senat la data de 28 aprilie 2014 si de Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala, la data de 4 mai 2022 („Legea de Modificare”).  Legea de Modificare va intra in vigoare dupa promulgare de catre Presedintele Romaniei, care are totusi posibilitatea de o retrimite inapoi in Parlament spre re-examinare.

Citește mai departe...

Abilitati ce definesc un CEO de succes

Globalizarea a subliniat interconexiunile dintre categoriile de factorii implicati, de la furnizori la clienti si de la angajati la actionari. Rezultatele financiare raman importante, insa a devenit clar ca astazi directorii generali trebuie sa coreleze rezultatele financiare excelente cu impactul pozitiv creat pentru oamenii din echipa si pentru comunitate.

Companiile nu mai creeaza valoare doar prin produsele puse pe piata. Aceasta valoare trebuie sa fie si apreciata de partile interesate, iar o perspectiva importanta de validare este chiar sustenabilitatea.

Citește mai departe...

Studiu de caz: Principiul “CANDIDATE FIRST” sau cum poate un traditional “vanator de capete”sa ofere un serviciu remarcabil pentru candidati

Biroul nostru a demonstrat intotdeauna o metodologie eficienta cand vine vorba de lucrul cu candidatii. Avem o experienta puternica in vanzari si marketing, pe care am combinat-o cu cea a managementului ciclului de viata al candidatilor, mentinand relatiile cu acestia chiar si dupa plasare.

De-a lungul anilor, am reusit sa pastrez legatura cu candidatii, construind o puternica relatie de cooperare. O plasare reusita nu inseamna ca acel candidat nu va mai auzi niciodata de noi. Dimpotriva, ei sunt cei care, cu intaietate, primesc feedback regulat si stiri periodice.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2021 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2022 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.