Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 63 vizitatori și nici un membru online

Articole

Cinci tendinte in management de urmarit in 2023

In 2023 mediul de afaceri se va dovedi a fi din ce in ce mai complex si competitiv pentru companii. Principalele provocari anticipate de echipele de management includ urmatoarele:

Competitia crescuta care poate face dificila atragerea si pastrarea clientilor.
Schimbarile tehnologice la care companiile trebuie sa se adapteze rapid pentru a ramane competitive.
Costurile ridicate cauzate de preturile la materiile prime, salarii si taxe care fac dificila mentinerea profitabilitatii.
Schimbarile din legislatie care adauga costuri si fac ingreuneaza functionarea companiilor.
Problemele de mediu, impactul reglemetarilor ESG, precum si cerintele privind sustenabilitatea.

Citește mai departe...

Redirectionarea impozitului pe profit sau a impozitului pe veniturile microintreprinderilor - aspecte practice pentru depunerea formularului 177

Suma care poate fi redirectionata

Odata cu intrarea in vigoare a OPANAF nr. 1679/2022, contribuabilii platitori de impozit pe profit sau de impozit pe veniturile microintreprinderilor pot solicita redirectionarea unor sume din impozitul datorat, in termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declaratiei anuale de impozit pe profit, respectiv a declaratiei de impozit pe veniturile microintreprinderilor aferente trimestrului IV, prin depunerea formularul 177 "Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit/ impozitului pe veniturile microintreprinderilor".

Citește mai departe...

O solutie definitiva a instantei pune sub semnul intrebarii legalitatea deciziilor de impunere emise de Antifrauda Fiscala

O solutie definitiva a instantei de judecata prin care se suspenda efectele unei decizii de impunere emise de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF), ca urmare a verificarii documentare, pune sub semnul intrebarii legalitatea actului administrativ-fiscal suspendat in aceasta cauza si insasi modalitatea prin care DGAF si-a exercitat noile atributii de efectuare a verificarii documentare.

Citește mai departe...

Decizia CCR pe contracte de munca cu timp partial – nicio surpriza. Ce e de facut?

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) s-a pronuntat si a respins, din nou, cu unanimitate de voturi, prin decizie definitiva si general obligatorie, exceptia de neconstitutionalitate in ceea ce priveste prevederea Ordonantei nr. 16/2022 privind  “supra-taxarea” contractelor de munca cu timp partial. Potrivit prevederilor acesteia, contributiile de asigurari sociale datorate pentru contractele cu norma de munca redusa nu pot fi sub nivelul celor aplicate la salariul de baza minim brut pe tara in vigoare in luna pentru care acestea se datoreaza. Odata cu anuntul deciziei CCR, s-au intensificat dezbaterile pe subiect si pentru ca asteptarile mediului de afaceri erau, in cea mai mare masura, pentru o decizie in sensul revenirii la forma anterioara a taxarii in cazul acestui tip de contracte (adica pro-ratat in functie de venitul aferent normei de munca reduse).

Citește mai departe...

In ce conditii are ANAF competenta de control in cazul persoanelor fizice nerezidente in Romania?

Este intrebarea fireasca care se naste in contextul demararii unor ample actiuni de control ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) in acest an, pentru a depista eventuale cazuri de neconformare in declararea veniturilor persoanelor fizice. Planurile de control ii vizeaza, in principiu, pe rezidenti, dar actiunile au ajuns si la nerezidenti, care au fost supusi verificarilor situatiei fiscale din perspectiva impozitului pe venit. Cui anume i se aplica, de fapt, acest control?

Citește mai departe...

Analiza Trusted Advisor Strategy & Finance|60% dintre serviciile financiare accesate de catre IMM-uri sunt destinate fiscalitatii

Trusted Advisor Strategy & Finance, compania romaneasca de contabilitate si strategie financiara, condusa de Ioana Arsenie, strateg financiar, a realizat o analiza a celor mai accesate servicii financiare de catre IMM-uri, pe parcursul acestui an.

Din datele companiei, rezulta ca mai mult de 60% dintre companiile romanesti au cerut servicii de fiscalitate, 30% au fost interesate de catre servicii de constructie bugetara si strategie de pret si doar 10% dintre IMM-uri au folosit implementarea de instrumente financiare, precum Simulatorul de Business.

Citește mai departe...

Odiseea planurilor urbanistice din Bucuresti

1. Introducere
In prezent, Bucurestiul se afla intr-un moment dificil din punctul de vedere al reglementarilor urbanistice, care au parcurs o adevarata odisee, fiind suspendate judiciar si administrativ, ca apoi unele dintre ele sa sfarseasca prin a fi anulate definitiv de instantele de contencios administrativ. Simptomele nelegalitatii s-au instalat incet, dar sigur, incepand cu dezvoltarea haotica a mai multor constructii si pana la constatarea la nivel de autoritate administrativa si de instanta a acestor nereguli. Anularea in prima instanta acum cateva luni a planului urbanistic general („PUG”) al Bucurestiului a produs o fisura potential majora in structura de rezistenta a reglementarilor urbanistice la nivelul capitalei.

Citește mai departe...

Calculul impozitului pe profit anual pentru 2022 – ce mai putem face pe sfarsit de an, ca sa maximizam facilitatile fiscale?

Suntem la sfarsitul lunii noiembrie, si mai este foarte putin pana la sfarsitul anului 2022. Pentru firme, si pentru specialistii din departamentele lor financiar-contabile, luna decembrie este o luna in care se fac calcule si se decid atat ultimele achizitii din bugetele pe 2022, cat si alocarea de sume din profituri pe destinatii de interes pentru societate sau pentru actionari.

Citește mai departe...

Indemnizatiile membrilor CA, directorilor si administratorilor impozitate ca salarii ori ca activitate cu TVA? Uniunea Europeana schimba perspectiva!

Activitatile de tipul remuneratiilor administratorilor, directorilor si membrilor consiliilor de administratie – persoane fizice – sunt taxate similar contractelor de munca. La nivelul UE, insa, lucrurile s-ar putea indrepta intr-o noua directie. Deciziile recente ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) par sa indice o schimbare de abordare privind aplicabilitatea TVA.

Cum sunt ele tratate in prezent?

Din perspectiva impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii, legislatia fiscala din Romania incadreaza, fara niciun dubiu, acest tip de remuneratii ca venituri asimilate salariilor.

Citește mai departe...

Prima data manager: oportunitate sau risc?

Atunci cand companiile decid promovarea specialistilor in rol de manager, de fapt isi decid viitorul. Este o afirmatie tare care ar putea fi considerata excesiva tinand cont de cum arata statisticile: doar 2 din cei 5 promovati vor ramane peste 5 ani si doar 1 din 10 vor ramane ca sa fie in top managementul companiei. Insa, pana sa plece, managerii debutanti au de trecut provocarile inceputului.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2022 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2023 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.