Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 29 vizitatori și nici un membru online

Articole

Gabriel Sincu, EY Romania: Afacerea de familie - continuitatea activitatii sau a spiritului antreprenorial?

Primul studiu facut de John Ward in 1987 cu privire la continuitatea in domeniul afacerilor de familie, ramane unul de referinta in domeniu. Autorul a concluzionat pe baza unor analize si statistici amanuntite, ca afacerile de familie au o rata de supravietuire care poate parea dezamagitoare: 30% dintre acestea ajung in mainile celei de-a doua generatii in cadrul familiei, 13% trec la a treia generatie si numai 3% trec dincolo de aceasta. La o prima vedere, asta ar insemna ca averea facuta de prima generatie este risipita fie de catre aceasta, fie de urmatoarele doua generatii. Dupa care, ciclul vietii economice ar trebui sa se reia.

Lipsa unei viziuni pe termen lung, dorinta de a pastra un anumit status-quo, problemele personale, promovarea la conducerea afacerii a unor membrii ai familiei pe criterii emotionale in detrimentul meritocratiei, inexistenta sau ineficienta unui plan de succesiune, reprezinta doar cateva dintre motivele care conduc la esecul afacerilor de familie si confirma implacabilul raport 30/13/3.

Citește mai departe...

Ce presupune adoptarea rapida si corecta a transformarii digitale in domeniul bancar

Nu trebuie sa analizam prea detaliat activitatea bancilor din Romania pentru a remarca faptul ca, fara exceptii, toate planuiesc sau deja au in derulare proiecte de transformare digitala. Digitalizarea si valorificarea analizelor de date se afla pe agenda fiecarui comitet executiv. Practica EY, sustinuta si de studii independente, confirma ca proiectele reusite de transformare digitala duc la obtinerea de rezultate semnificativ mai bune.

Un bun exemplu in acest sens il constituie proiectele de automatizare a proceselor prin robotizare (RPA) implementate pentru clientii nostri, care au contribuit la reducerea in medie cu 50% a timpului necesar pentru realizarea proceselor; alt efect generat de digitizare este standardizarea proceselor, care vine la pachet cu rafinarea si structurarea datelor si, de asemenea, reducerea timpului de reactie la solicitarile primite de la clienti, ceea ce a avut ca rezultat o imbunatatire a experientei clientilor.

Citește mai departe...

Centrarea pe client marul discordiei intre manageri

Clientul decide, managerii executa – asa pare sa arate acum relatia comerciala. Decidenti in cadrul companiei, managerii se ghideaza dupa feedback-ul clientului. Dezintermedierea pe care internetul si tehnologia au generat-o, dau putere de alegere clientilor, iar asimetria de informatii care era candva in avantajul companiilor a devenit nesemnificativa.

Deoarece centrarea pe client a companiilor din Romania depinde de strategia companiei, perspectiva managerilor generali asupra acestui subiect este una esentiala. Managerii generali decid asupra strategiei in timp ce managerii financiari gestioneaza resursele care sa sustina implementarea acesteia.

Citește mai departe...

Ingredientul esential pentru a construi echipe performante

Fiecare organizatie are nevoie de echipe prin care sa obtina rezultate in mod predictibil, repetabil, scalabil si a caror generare sa aduca un sentiment de implinire membrilor echipei. Daca primele trei cerinte (predictibilitate, repetitivitate si scalabilitate) pot fi puse in practica cu ajutorul managerilor, cea de-a treia cerinta trece in teritoriul liderilor.

Chiar daca, atat actul de management cat si cel de conducere, sunt realizate prin comunicare, exista un ingredient care face diferenta in ambele situatii si care este esential pentru construirea echipelor performante. Care e acesta?

Citește mai departe...

Aurelia Costache, EY Romania: Inteligenta artificiala “la lucru”

Raspandirea solutiilor de automatizare a creat pentru organizatiile globale noi oportunitati de crestere fie prin dezvoltarea unei forte de lucru virtuale, fie prin crearea unor servicii inovatoare bazate pe tehnologiile emergente. In ultimii ani, am putut observa o crestere spectaculoasa a numarului de startup-uri ce dezvolta tehnologii noi bazate pe inteligenta artificiala, ca raspuns la interesul crescut pentru aceste solutii. Totodata, a crescut si numarul de parteneriate inedite intre companii din diverse industrii,  avand scopul de a aduce pe piata produse si servicii integrate. Toate aceste elemente au incurajat dezvoltarea unui mediu propice inovatiei tehnologice.

Citește mai departe...

Andra Casu, EY: Inspectia fiscala – de la teorie la practica

Inspectia fiscala este definita in Codul de procedura fiscala, iar aceasta definitie este preluata si de ghidul online pus la dispozitie pe site-ul ANAF ca fiind o activitate care implica, printre altele, verificarea legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale, a corectitudinii si exactitatii indeplinirii obligatiilor fiscale ale contribuabilului/platitorului, precum si respectarea prevederilor fiscale cat si contabile. Din punct de vedere practic, inspectia fiscala se finalizeaza, de cele mai multe ori, cu stabilirea de diferente de obligatii fiscale principale.

Citește mai departe...

5 reguli pentru a deveni un bun manager

In sfarsit ai fost promovat manager. Pentru prima data ai in subordine mai multi angajati care iti raporteaza. Esti incantat sa te faci remarcat si sa-ti duci cariera la nivelul urmator. Dar orice responsabilitate noua vine la pachet cu un set de reguli pe care nu le cunosti. De fapt, exista cateva lucruri despre munca unui manager despre care probabil ca nu ai auzit prea multe pana acum. Indiferent daca esti un manager innascut sau ai de invatat pas cu pas cum se conduce o echipa, urmatoarele cinci puncte sunt importante. Echipa ta trebuie sa iti acorde incredere. De aceea este bine sa gasesti echilibrul intre autoritate si autonomia data membrilor echipei, lucrand alaturi de ei la fiecare proiect.

Citește mai departe...

Milenialii transforma achizitiile B2B, de la agricultura la IT

In prezent, 50% din populatia globolului are sub 30 de ani. Este cea mai tanara populatie din istoria umanitatii. Potrivit studiului World Economic Forum Global Shapers Survey, un studiu la care au raspuns peste 30.000 de tineri cu varsta sub 30 ani din 186 tari, acestia privesc ecosistemul antreprenorial drept cel mai important factor ce contribuie la consolidarea influentei tineretului intr-o tara. Antreprenori, intraprenori sau simpli consumatori, milenialii sunt cei care schimba regulile jocului in business.

Dincolo de impactul asupra societatii, milenialii schimba si modul in care companiile fac tranzactii de B2B. Un studiu realizat de Heinz Marketing arata ca in segmentul business to business (B2B), 13% dintre mileniali iau decizii de achizitie, 27% le influenteaza, 17% sunt project manageri, 38% fac research pentru achizi’ii, iar 5% au alte roluri.

Citește mai departe...

Studiu PwC: 4 din 5 executivi (84%) sustin ca au proiecte in dezvoltare bazate pe tehnologia blockchain

● In urmatorii 3 pana la 5 ani, China ar putea depasi Statele Unite ale Americii,  devenind astfel lider in dezvoltarea tehnologiei blockchain.

● Increderea si incertitudinea privind reglementarea sunt cele mai mari obstacole identificate in adoptarea tehnologiei blockchain de catre companii.

Dintre executivii intervievati in cadrul studiului PwC, 84% declara ca au proiecte in dezvoltare bazate pe tehnologia blockchain, in timp ce 15% au deja proiecte in functiune care folosesc aceasta tehnologie.

Citește mai departe...

Software-ul produs si folosit in cadrul firmei poate fi evaluat si inregistrat in contabilitate?

Reglementari contabile

Din punct de vedere contabil software-ul (programul informatic) este un activ necorporal.

Societatile care intocmesc situatiile financiare conform reglementarilor contabile romanesti, respectiv OMFP 1802/2014, procedeza, cu ocazia inventarierii, la corectarea valorilor contabile nete ale activelor necorporale atunci cand se constata deprecierea acestora. In functie de tipul deprecierii se inregistreaza fie o amortizare suplimentara (daca este o depreciere ireversibila) fie se constituie ajustari de depreciere (daca pierderea este reversibila).

Citește mai departe...

Home schooling-ul afacerilor de familie din Romania

Globalizarea creste competitivitatea. Lumea este tot mai mica. Afaceri aflate la mii de kilometri distanta sunt in competitie directa pentru o cota din piata globala. Dispar companii cu traditie de zeci de ani ca sa le ia locul unicorni. Peisajul economic si social tot mai dinamic impune adaptarea la schimbare. Mantra care predomina este „esti agil ai viitor”.

Toate aceste aspecte sunt foarte bine intelese de afacerile de familie din intreaga lume din moment ce 30% dintre acestea predau stafeta catre cea de-a doua generatie, 10% celei de-a treia si 3% trec de borna celei de-a treia generatii. Nu acelati lucru se poate spune despre companiile din S&P 500 a caror durata medie de viata a scazut de la 67 de ani in 1927 la doar 15 ani in ziua de astazi.

Citește mai departe...

Sistem bun, sistem rau in managementul performantelor

Populatia manageriala din Romania este de peste 100.000, dintre care aproximativ 33% sunt femei. Cultura manageriala a suferit schimbari importante in ultimii 30 de ani. Influenta multinationalelor este de netagaduit. Unul dintre cele mai importante sisteme importate si dezvoltate apoi local, in timp, a fost Managementul Performantelor.

Implementat bine, sistemul de management al performantelor angajatilor aduce beneficii oricarei organizatii, de orice tip ar fi. Daca ne oprim la firme, rolul unui astfel de sistem este sa lege rezultatele afacerii cu cele individuale si invers, astfel incat sa poata fi identificata contributia individuala si de echipa la cresterea afacerii in ansamblu. Toate bune si frumoase, numai ca lucrurile nu pot fi transate atat de clar si in practica.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2017

ey agenda fiscala 2017 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2017 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.