Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 37 vizitatori și nici un membru online

Stiri

Mazars Romania : Bianca Vlad devine Partener in Departamentul de Consultanta fiscala

Mazars, firma internationala de contabilitate si consultanta, a numit-o pe Bianca Vlad (foto) ca partener local.
Cu expertiza in domeniul impozitarii indirecte in Romania si UE, Bianca a asistat, timp de peste 15 ani, numeroase intreprinderi sa se dezvolte si sa-si sporeasca valoarea, atat pentru proprietari, cat si pentru celelalte parti interesate. Ea s-a alaturat echipei de conducere Mazars la inceputul anului 2017, preluand misiunea de a dezvolta si consolida echipa de experti in consultanta fiscala, profilul departmentului si portofoliul de clienti.

Citește mai departe...

EY Romania: Cum arata Romania in clasamentul global pentru Inovatie si ce strategie fiscala aplica pentru stimularea investitiilor straine in domeniul Cercetarii – Dezvoltarii

Competitia fiscala la nivel global este remarcabila prin prisma modificarilor stimulentelor acordate de guvernele care doresc sa atraga o activitate economica in jurisdictia lor.

Stimulentele acordate pentru activitatile de cercetare-dezvoltare (in engleza: „Research and Development” sau „R&D”) se afla in topul schimbarilor fiscale, fiind, probabil, mai evidente decat in oricare dintre celelalte categorii de impozite pe activitati urmarite la nivel global, conform unui recent studiu EY pe aceasta tema („EY Worldwide R&D Incentives Reference Guide”).

Citește mai departe...

Monica Guminski si Alexandru Aparaschivei, promovati directori ai Deloitte Romania

Deloitte Romania isi consolideaza echipa de conducere prin promovarea Monicai Guminski (foto stranga) si a lui Alexandru Aparaschivei pe rolurile de directori, ca urmare a realizarilor lor semnificative in deservirea clientilor, in dezvoltarea colegilor si cresterea business-ului. Monica Guminski, anterior Senior Manager Audit, a fost promovata Director de Audit, iar Alexandru Aparaschivei, fost Senior Manager Taxe, este acum Director Taxe.

„Ii felicit pe Monica si pe Alexandru si le multumesc pentru angajamentul exemplar din ultimii ani. Sunt increzator ca, in noile roluri, ei vor ajuta practicile noastre de audit si fiscalitate sa isi creasca impactul asupra clientilor, colegilor si societatii, prin contributia la infrastructura de cunoastere, incredere si conectare a mediului de afaceri si prin cultivarea potentialului de leadership al colegilor nostri”, a declarat Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte Romania.

Citește mai departe...

Adrian Teampau, EY: Noutati in tratamentul de TVA al voucherelor

Autoritatile romane doresc sa aduca modificari regulilor de TVA pentru cupoanele valorice (vouchere) incepand cu 1 ianuarie 2019. Toate companiile care utilizeaza cupoane valorice vor fi afectate, cu precadere lanturile de magazine, producatorii, prestatorii de servicii precum si firmele care emit sau intermediaza cumpararea sau vanzarea acestora.

La finalul lunii august 2018, Ministerul Finantelor Publice a pus in dezbatere publica un proiect de modificare a Codului fiscal. Modificarea vizeaza clarificarea tratamentului de TVA aplicabil cupoanelor valorice. Propunerea de legislatie vine ca urmare a obligatiei statelor membre UE de a implementa in legislatia locala o directiva din 2016.

Citește mai departe...

Studiu Valoria: ”Motoarele” domeniului CSR incetinesc

• 70% dintre companiile respondente la editia 2018, fata de 72% in 2017, au ajutat comunitatea prin donatii in bani, iar 47% vs. 58% au facut donatii in natura
• 75% dintre companii in 2018 fata de 65% in 2017 au vizat domeniul educatiei pentru interventie si sprijin si numai 60% vs. 65% domeniul social
• 30% dintre companiile respondente, fata de 35% anterior, spun ca bugetul de CSR a stagnat in anul 2018

Citește mai departe...

PwC Academy lanseaza primele cursuri autorizate pentru ocupatia de responsabil cu protectia datelor cu caracter personal

PwC Romania impreuna cu societatea corespondenta de avocatura D&B David si Baias au obtinut autorizarea cursului Data Protection Officer (DPO) - responsabil cu protectia datelor cu caracter personal - din partea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si a Ministerului Educatiei Nationale. Odata cu obtinerea acestei certificari, PwC Romania devine entitate autorizata in Romania sa sustina cursuri de formare si sa emita diplome de certificare recunoscute la nivel national pentru ocupatia de responsabil cu protectia datelor cu caracter personal.

Primul curs de Data Protection Officer va incepe pe data de 17 septembrie iar informatii suplimentare despre acesta sunt disponibile pe site-ul PwC Academy. PwC Academy ofera o paleta larga de cursuri si seminarii de formare si perfectionare profesionala sustinute de profesionistii PwC.

Citește mai departe...

Cristian Carstoiu se alatura EY Romania, in calitate de Partener in cadrul Departamentului de Asistenta in Afaceri

Cristian Carstoiu (foto) este un profesionist cu peste 19 de ani de experienta in domeniul consultantei in tehnologie, concentrandu-se in ultimii 5 ani pe transformarea digitala, analytics si imbunatatirea experientei clientului (customer experience). In ultimii 11 ani, a lucrat in Orientul Mijlociu si in Africa, avand un portofoliu de clienti locali si globali si fiind responsabil cu dezvoltarea si livrarea de solutii pentru banci, retail si servicii publice, in special municipalitati, transporturi si vama.

In plus, Cristian Carstoiu a pus bazele si a coordonat departamentele de Data & Analytics si de Customer Experience pentru o alta firma Big4 si a construit departamentul de strategie si dezvoltare digitala pentru IBM Middle East.  

Citește mai departe...

Inspectii fiscale – cum se selecteaza contribuabilii pentru control

In ultimele doua saptamani, societatile comerciale care se incadreaza in categoria marilor contribuabili au primit adrese informative in cuprinsul carora se mentioneaza o serie de aspecte care le-ar putea influenta gradul de risc fiscal. Aceste adrese sunt emise de Unitatea de Management a Riscului prin Serviciul specific de Analiza Risc, din cadrul ANAF.

Intrebarea legitima pe care probabil si-o pun toti contribuabilii care au primit astfel de adrese este - Ce reprezinta o astfel de adresa? O simpla informare sau trebuie sa se pregateasca de inspectie? Ar trebui sa intreprinda vreun demers sau pur si simplu sa astepte sa vada daca vor fi inspectati sau nu?

Citește mai departe...

O echipa multijurisdictionala Clifford Chance a asistat CMI pana la finalizarea tranzactiei de preluare a posturilor de radio din CEE ale grupului Lagardère

Birourile Clifford Chance din Bucuresti, Praga, Varsovia si Paris au asistat grupul Czech Media Invest (CMI) pe tot parcursul tranzactiei privind achizitia activelor din segmentul radio pe care conglomeratul media international Lagardère Group le detinea in Europa Centrala si de Est.

Anuntata in luna aprilie, tranzactia a fost finalizata saptamana trecuta, in urma obtinerii aprobarii autoritatilor de concurenta locale din cateva jurisdictii vizate.

Evaluata la 73 de milioane de euro, la venituri consolidate de aproximativ 56 de milioane de euro in 2017, tranzactia a vizat statii de radio populare din Cehia, Romania, Polonia si Slovacia - Frekvence 1, Evropa 2/Europa 2, Europa FM, Radio ZET, Radio Bonton, Antyradio si Vibe FM.

Citește mai departe...

Sondaj Deloitte: Schimbarile legislative, povara conformarii si controalele fiscale in crestere, principalele preocupari ale grupurilor multinationale

Grupurile de companii multinationale anticipeaza modificari legislative substantiale, cresterea poverii de conformare cu noile reguli de raportare internationala si a controalelor fiscale, conform celei de-a cincea editii a sondajului “BEPS Global Survey”. Sondajul este realizat anual de Deloitte la nivel global, incepand din 2014, pentru a analiza impactul implementarii planului de actiune privind combaterea erodarii bazei de impozitare si a transferului profiturilor – “Base Erosion and Profit Shifting (BEPS)*” initiat de Organizatia pentru Dezvoltare si Cooperare Economica (OCDE). Reamintim ca Romania a devenit stat asociat al Proiectului BEPS, in iunie 2016, prin transmiterea acordului de participare catre secretariatul OCDE.

Citește mai departe...

Clifford Chance Badea a asistat ROCKWOOL intr-un proiect greenfield de construire a primei fabrici de vata minerala bazaltica in Romania

Clifford Chance Badea a asistat ROCKWOOL Romania in negocierea cu CON-A Sibiu a contractului de constructie a unei fabrici la Ploiesti, o investitie initiala de 50 de milioane de euro, care va fi prima fabrica de vata minerala bazaltica a grupului danez in Romania.

Echipa de avocati coordonata de counsel Vlad Peligrad (foto) a fost alaturi de ROCKWOOL, parte a grupului care e lider mondial in productia de fibre din vata bazaltica, inca de la inceputul proiectului, asistand clientul in procesul de due diligence in vederea achizitiei unui teren in suprafata totala de 30 hectare, in negocierile purtate in vederea incheierii contractului de cumparare a terenului, precum si in legatura cu structurarea, planificarea si negocierea relatiei contractuale cu viitorul constructor.

Citește mai departe...

EY castiga un renumit premiu acordat de Marketing Society pentru campania sa globala de brand

Campania globala de brand EY a castigat Premiul de Excelenta pentru Business-to-Business Marketing in cadrul competitiei globale Marketing Society 2018.

EY a avut o competitie puternica din partea altor branduri de renume, printre care Thomson Reuters, HSBC, Centrica, BT Sport Business si Thinkbox.

Juriul international, alcatuit dintr-un grup de profesionisti de marketing de elita, a analizat campania de comunicare de brand a EY de la crearea sa in 2015 si a punctat originalitatea ideii de `Better Questions`, caracterul distinctiv al campaniei si capacitatea sa de a schimba perceptiile.

Citește mai departe...

EY sustine Scoala de Vara de afaceri FABIZ: studii de caz care ii pregatesc pe studenti pentru piata reala

EY sustine cea de-a doua editie a scolii de vara organizata de Facultatea de Administrare a Afacerilor, desfasurata intre 26 august si 4 septembrie la Mamaia si in cadrul careia vor participa 40 de studenti.

Profesorii care vor preda in cadrul scolii de vara vin de la universitati de renume, precum Sapienza (Roma), Erasmus (Roterdam) sau Oxford. Alaturi de acestia, specialistii EY vor propune discutii si studii de caz din mediul de afaceri, in contextul digitalizarii.Temele de anul acesta sunt Provocarile globalizarii, Revolutia Digitala si Managementul schimbarii.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2017

ey agenda fiscala 2017 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2017 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.