Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 344 vizitatori și nici un membru online

Studiu EY: Afacerile de familie de succes raman antreprenoriale si dedicate inovarii si sunt orientate puternic spre crestere

Afacerile de familie care inregistreaza cel mai mare succes sunt acelea care pot integra elementele practice cu inovatia, strategia si spiritul comercial, precum si cu grija fata de valorile familiei.

Cei care reusesc sa indeplineasca aceste conditii determina crestere pe termen lung si asigura unitatea familiei, se arata in raportul lansat de EY si Kennesaw State University's Cox Family Enterprise Center, intitulat Staying power: how do family businesses create lasting success?

Raportul are la baza 1.000 de interviuri si raspunsurile primite din partea celor mai mari 25 de afaceri de familie din fiecare dintre cele mai mari 21 de piete la nivel global.

Raportul furnizeaza informatii despre cheia succesului afacerilor de familie, concentrandu-se asupra a sapte factori: succesiunea, femeile lideri, guvernanta corporativa, comunicarea si rezolvarea conflictelor, brandingul, responsabilitatea sociala corporativa, filantropia si sustenabilitatea, securitatea informatica.

Rezultatele studiului arata ca afacerile de familie de succes raman antreprenoriale si dedicate inovarii, chiar la a doua generatie de antreprenori si dupa aceasta generatie. In plus, aceste afaceri se concentreaza pe crestere prin formarea de noi talente, diversificarea productiei si procese de business mai eficiente.

Rezultatele studiului arata o abordare consecventa in modul in care sunt conduse afacerile de familie de top.
• 87% dintre ele au identificat clar cine e responsabil pentru procesul de succesiune
• 70% iau in considerare numirea unei femei in pozitia de viitor CEO
• 90% au un consiliu director
• 90% au intalniri cu actionarii sau cu familia, organizate cu regularitate, pentru a discuta problemele de afaceri
• 76% isi pozitioneaza business-ul ca afacere de familie in toate elementele de branding
• 81% se implica in activitati filantropice
• 83% se asteapta la cresterea cheltuielilor cu securitatea informatica.

Alexandru Lupea (foto stanga sus), partener in cadrul Departamentului de audit financiar si Strategic Growth Markets Leader, EY Romania, afirma:
"In general, companiile chestionate au reusit sa ramana antreprenoriale si dedicate inovarii. Chiar si cele mai vechi afaceri de familie incluse in studiu, aflate la a noua generatie, au ramas dedicate acestor doua principii. Astfel, aceste companii isi onoreaza mostenirea antreprenoriala fara a ramane blocate in trecut, si evolueaza conform noilor conditii ale industriei in care activeaza. De asemenea, avand in vedere faptul ca 64% dintre companiile studiate prevad ca se vor extinde pe alte piete in 2015, este evident faptul ca sunt foarte orientate spre crestere."
 
Sapte elemente cheie identificate pentru atingerea succesului:

1. Afacerile de familie de succes acorda importanta succesiunii: 87% din respondenti au identificat in mod clar cine este responsabil pentru procedurile de succesiune, ceea ce inseamna ca procesele de gestionare a tranzitiei, si a posibilelor urgente aparute in acest proces, sunt bine stabilite.

2. Afacerile de familie promoveaza femeile in pozitii de conducere:
La nivel global, 70% dintre respondenti iau in considerare numirea unei femei ca viitor CEO. In medie, cinci femei ocupa pozitii manageriale de top in cadrul companiei, iar patru sunt in curs de pregatire pentru pozitii de leadership. Mai mult de jumatate dintre afaceri (55%) au cel putin o femeie in consiliul de administratie.

3. La nivel de guvernanta, familia e pe primul loc: Majoritatea firmelor respondente (90%) dispun de un consiliu functional de directori, iar cele mai multe dintre aceste consilii includ membri de familie. Aproape jumatate dintre consilii (48,6%) sunt compuse exclusiv din membri de familie, si doar 28% dintre ele au in cadrul lor un numar egal sau mai mare de membri cu drept de vot care nu fac parte din familie.

4. Comunicarea si disputele constructive duc la o afacere sanatoasa: 90% dintre participantii la studiu afirma ca se intalnesc cu regularitate cu familia sau cu actionarii pentru a discuta problemele de afaceri, iar 64% dispun de un consiliu de familie care se intruneste cu regularitate.

5. Brandingul afacerii de familie genereaza incredere: 76% la suta dintre respondenti declara ca isi pozitioneaza business-ul ca afacere de familie in materialele publicitare, pe site-urile web, in social media, comunicate de presa si/sau alte materiale promotionale.

6. Sustenabilitatea este apreciata de afacerile de familie: Respondentii au declarat ca apreciaza si implementeaza practicile de responsabilitate sociala corporativa (CSR) si sustenabilitate, peste 50% afirmand ca sunt dedicati practicilor CSR, iar un impresionant procent de 81% sunt angajati in acte filantropice. In plus, 85% dintre companii dispun de un cod de etica, 47% opereaza o fundatie si 37% afirma ca isi vor creste activitatile filantropice in 2015.

7. Spectrul riscurilor informatice: Cei mai multi respondenti (75%) declara ca au multa si foarte multa incredere in faptul ca afacerea lor abordeaza eficient problema riscurilor informatice. 85% dintre respondenti afirma ca se asteapta la o crestere a cheltuielilor pentru protectia informatica. 25% dintre liderii de afaceri de familie nu stiu cum le pot afecta riscurile informatice afacerea pe care o conduc. Dintre cei care constientizeaza riscurile informatice, 55% cred ca aceste riscuri sunt moderate sau mari.

Bogdan Ion (foto dreapta), Country Managing Partner, declara:
"Afacerile de familie sunt vitale pentru economia globala. Ele reprezinta peste doua treimi din numarul de companii la nivel global, asigurand intre 50% si 80% din totalul locurilor de munca. De aceea, un astfel de studiu este extrem de relevant, deoarece ne permite sa descoperim practicile si caracteristicile remarcabile ale celor mai mari afaceri de familie. Din analiza noastra reies doua elemente ca fiind esentiale pentru succesul pe termen lung al afacerilor de familie: grija pentru familie si pentru valorile familiei, combinata cu o guvernanta corporativa foarte bine pusa la punct.

Un numar important din afacerile active in Romania sunt afaceri de familie, care acum se afla in procesul de succesiune la generatia a doua. Acest proces implica o serie de provocari cum ar fi disponibilitatea fondatorilor de a realiza succesiunea, in ce masura acestia au succesori, cum sunt alesi acestia si cum sunt formati pentru a prelua afacerea. Pentru ca aceasta tranzitie la o noua generatie sa se realizeze cu succes este nevoie de un plan de succesiune pe un orizont de timp foarte lung, chiar de zeci de ani, care sa fie executat in mod consecvent. Optimizarea dintr-o perspectiva juridica si fiscala a tranzitiei trebuie avuta si ea in vedere, ca si comunicarea succesorului. Aceasta din urma este critica pentru mentinerea increderii in business a partilor interesate, de la angajati pana la clienti, furnizori si banci."

Pentru a vedea intregul raport, vizitati ey.com/stayingpower.

Catalog

AFCAR 2024 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

Relians logo portal

 

Modular Services logo alb portal

 

 

 

 

 

Vialto logo portal bun

 

 

Dynamic Learning logo bun portal

 

Vertik logo nou portal

 

 

 

Auditcont Exal logo portal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 


Valoria logo2 

 

 

  

 

 

   

 

 

 

     

prospect logo

 

 

Copyright © 2025 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.