Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 67 vizitatori și nici un membru online

Ioana Arsenie, Strateg Financiar: Fenomenul actual de contractie economica aduce pierderi si de 30% pentru transportatorii din Romania

Contractia economica este termenul din ce in ce mai folosit de catre antreprenorii romani, pe fondul pandemiei care coincide si cu situatia economica internationala, care a suferit modificari majore in ultimul an.

Contractia merge in descresterea afacerii si este caracterizata de scaderea veniturilor si a incasarilor, o stare financiara vulnerabila, care se poate degrada treptat si accelerat. Prin perpetuarea acestui trend descrescator, rezulta pierderi si de pana la 80% din veniturile unei companii, blocaj si chiar faliment.

In aceste situatii, antreprenorul va anticipa o posibila contractie a afacerii si va interveni la timp prin aplicarea de instrumente financiare. Astfel, fenomenul se trateaza contextual, perceput izolat, iar pierderile financiare se pot limita.

In opinia strategului financiar Ioana Arsenie, domeniul transporturilor din Romania pare sa inregistreze o contractie economica de 30% pe fondul pandemiei.

Efectele fenomenului de contractie economica in transporturi se pot percepe prin anumite actiuni realizate in mod direct de catre antreprenori si manageri: restructurari de personal, oprirea partiala a unei capacitati de lucru, reducerea bugetului de marketing, reducerea cheltuielilor administrative, taierile in categoriile de cheltuieli care nu afecteaza imediat continuarea afacerii, prudenta in decizii investitionale si suspendarea proiectelor de investitii.

Cand aplici o scadere de venituri in reajustarea bugetului, aplici simultan masuri de limitare a pierderii, astfel vei avea un buget destul de flexibil in firma care sa iti permita o continuare modesta a afacerii.

Etapa de contractie este o etapa fireasca in ciclul de evolutie al afacerilor, insa, daca nu este gestionata suficient de rapid de la declansare, ferm si pe termen lung, provoaca pierderi in mod accelerat si determina o situatie greu de gestionat, de criza, in care continuarea afacerii poate sa fie sub semnul intrebarii, cu atat mai mult cu cat se suprapune cu etapa de contractie economica globala si a industriei.

Posibile solutii de aplicat cand te confrunzi cu fenomenul de contractie a afacerii:

1. Redimensioneaza bugetul companiei;
2. Dezvolta structura de cheltuieli variabile si diminueaza masa cheltuielilor fixe;
3. Aplica taieri de cheltuieli care nu influenteaza activitatea de baza si nu pun in risc continuarea afacerii;
4. Identifica liniile de business cele mai profitabile si cu potential pozitiv si actioneaza pentru stabilizarea si cresterea acestora;
5. In oglinda, decide rapid taieri si suspendarea acelor activitati care genereaza pierderi si nu sunt sustenabile de sine statator.

“Diversificarea in transport poate reprezenta un context pozitiv, de care ar trebui sa tinem cont pentru mentinerea capacitatilor de lucru”, explica Ioana Arsenie (foto), fondator Trusted Advisor Strategy & Finance.

Pentru transportul cargo, recomand antreprenorilor sa caute solutii pentru ca utilizarea capacitatii  sa fie cat mai mare, sa izoleze masinile care nu lucreaza si sa actioneze pentru a suspenda/ingheta cheltuielile aferente, pretul sa fie transparent si atent calculat, conform cu noua structura a costurilor si conditiile din piata, renegocierea politicilor contractuale cu partenerii, clientii – in vederea securizarii procesului de recuperare a banilor cu cat mai putine intarzieri, pe care sa le controleze in cash-flow.

Pentru transportul de persoane, recomand antreprenorilor sa valorifice oportunitatile curente, spatiile intr-un mijloc de transport, subinchirierea, dezvoltarea altor linii de business adiacente – utilizand analize de cost de oportunitate.

De ce merita efortul pentru a investi, chiar si in pandemie?

Daca ai drept obiectiv sa iti mentii rezervele vitale ale afacerii si cu resursele limitate sa iti multiplici liniile de business si sa sustii cheltuielile in ciuda unei situatii economice tensionate, inseama ca iti vei optimiza afacerea, un fapt benefic pentru dezvoltarea viitoare, iar contractia economica se poate diminua pana la control. In plus, in contextul in care alti jucatori isi restrang activitatea, vei putea identifica zone de dezvoltare pe care anterior le accesai cu dificultate.

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

Relians logo portal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

   

 

 

 

     

prospect logo

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.