Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 101 vizitatori și nici un membru online

STUDIU | 3 din 5 IMM-uri nu investesc in strategia financiara

Pe scurt, dintre concluziile studiului „Raportarea Financiara la Antreprenori”:
• 67% dintre respondenti doresc recomandari de optimizare a afacerii si sunt deficitari - antreprenorii vor "mai mult decat contabilitate" ;
• 31% dintre antreprenorii participanti considera raportarea financiara doar importanta - antreprenorii sunt deficitari la raportarea financiara pentru management si recomandari optimizare business;
• antreprenorii transfera asteptarile din zona financiara catre contabil; in acest context contabilul nu mai poate sa livreze servicii simple, de contabilitate. Antreprenorii nu stiu ce inseamna strategia financiara si forta acestui "instrument" corect si agil implementat in business, care da structura, control si elibereaza resurse de timp la antreprenor, prin delegare.

Ioana Arsenie (foto), consultant in strategie financiara si de management a realizat un studiu denumit „Raportarea Financiara la Antreprenori”, din dorinta de a afla care este relatia antreprenorului roman cu departamentul financiar-contabil (intern sau extern) si care sunt asteptarile sale in materie de managementul banilor.

Studiul a fost distribuit si prin Patronatul Investitorilor Autohtoni PIAROM si a fost elaborat pe un esantion de 573 de respondenti, companii antreprenoriale din Romania, care inregistreaza o cifra de afaceri intre 500.000 de euro si 2 - 3 milioane de euro din orase precum Bucuresti, Cluj-Napoca si Sibiu, din sectoare ca productie (automotive, uniforme, tricotaje, fashion), comert, servicii si consultanta (fonduri europene, logistica, traduceri, asigurari, medical spa, publicitate). Studiul a fost lansat in luna septembrie 2019 iar perioada de colectare a raspunsurilor s-a incheiat in luna decembrie si este independent de perioada pandemiei, contextul de confuzie la antreprenor privind relatia cu departamentul financiar-contabil este unul continuu, fara influente externe.

„Antreprenorul roman are nevoie de un partener de business. Competentele contabile sunt insuficiente daca nu sunt insotite de competente financiare si de strategie de business. Antreprenorii stiu ca demersul de optimizare a afacerii trebuie sa vina si din analiza, din cifre”, spune Ioana Arsenie, consultant in strategie financiara si initiatoarea studiului „Raportarea Financiara la Antreprenori”.

Departamentul financiar joaca un rol strategic pentru evolutia si dezvoltarea unei companii, cu implicare directa in activitatile operationale pentru a le eficientiza, este un element important in cadrul proceselor de transformare organizationala si un punct de legatura intre obiectivele strategice si obiectivele financiare ale companiei.

Principalele concluzii ale studiului „Raportarea Financiara la Antreprenori”

Cate IMM-uri au un buget definit pentru anul in curs?

Antreprenorii romani se gandesc la finalitate, procesele de optimizare si de crestere, fara sa inteleaga necesitatea de a parcurge etapele intermediare, astfel doar 31% dintre cei intervievati declara ca au un buget definit pentru anul in curs.

Ce ar trebui sa faca un contabil pentru micul intreprinzator roman?

Pentru antreprenorul roman, printre principalele atributii ale contabilului sau (intern sau extern) se numara urmatoarele sarcini:
• 37% spun ca acesta trebuie sa tina o evidenta contabila corecta;
• 22% declara ca vor sa aiba un contabil care sa faca recomandari de optimizare a afacerii;
• pentru 20% e important ca un contabil sa mentina o corectitudine a taxelor si a declaratiilor fiscale;
• doar 13,6% considera ca un contabil ar trebui sa faca raportare financiara pentru management;
• 4% spun ca este important sa aiba un contabil cu abilitati de comunicare;
• pentru 3,4% este importanta proactivitatea contabilului.

La intrebarea care sunt aspectele financiare unde considerati ca aveti nevoie de ajutor, antreprenorii romani au raspuns astfel:
• 67% au nevoie de recomandari de optimizare a afacerii;
• 31% au nevoie de raportare financiara pentru management;
• 66% merg catre: proactivitate (36%), comunicare cu contabilul (18%), corectitudinea taxelor si a declaratiilor fiscale (5,7%) si corectitudinea evidentei contabile (5,7%).  

In ceea ce priveste exercitiul de a intocmi si utiliza bugetului firmei, antreprenorii care au participat la studiu, declara:
• 53% nu au un buget implementat;
• 31% au un buget implementat;
• 14% considera ca definirea unui buget in firma este o prioritate;
• 2% nu considera important si necesar implementarea unui buget anual in firma.

In ceea ce priveste organizarea departamentului financiar-contabil, IMM-urile se prezinta astfel:
• 87% dintre antreprenorii intervievati au un departament financiar-contabil extern;
• 8% au un departament financiar-contabil intern;
• 5% au un departament financiar-contabil intern dar colaboreaza si cu consultanti externi pentru review-uri periodice.

„Prin lansarea acestui studiu, mi-am propus sa constientizez mai bine nevoile in zona de suport pentru cresterea afacerii ale antreprenorului roman si care sunt aspectele de imbunatatit in ceea ce livreaza departamentul financiar-contabil. Ma intereseaza, in special unde se blocheaza in procesul de crestere micul intreprinzator si ceea ce isi doreste in strategia financiara. Ma uit la ce asteptari au antreprenorii de la un contabil sau departament financiar, care incearca prin mijloace proprii sa depaseasca cifra de afaceri, mai mult de 100.000 Euro sau sa ajunga la primul milion de euro”, adauga Ioana Arsenie.

Din „Raportarea Financiara la Antreprenori”, reiese foarte clar ca antreprenorii inteleg importanta deciziilor analitice, insa, din lipsa rapoartelor orientate catre business si nu contabil-fiscal, acestia merg pe intuitie.

Este important sa integram strategia financiara intre strategie si contabilitate, aceasta fiind parghia de executie si recalibrare a strategiei si masurare a performantei operationale, in mod dinamic, agil, insa imposibil de realizat doar prin contabilitate.

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.