Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 38 vizitatori și nici un membru online

Pe fondul cresterii economice, activitatea fondurilor de private equity in Europa Centrala ramane intensa si sanatoasa

Momentul prielnic pentru firmele de private equity din Europa Centrala ar trebui sa se mentina, potrivit celui mai recent sondaj Deloitte Private Equity Confidence.

Astfel doua treimi dintre respondenti estimeaza ca volumul tranzactiilor va ramane la un nivel similar, cel mai mare din ultimii trei ani. Aproape o treime (31%) estimeaza ca activitatea fondurilor de private equity sa creasca si mai mult si doar 2% estimeaza o incetinire – cel mai mic procent din ultimii cinci ani.

Nu este astfel deloc surprinzator faptul ca doua trimi dintre respondenti (69%) estimeaza ca se vor concentra mai mult pe tranzactii in urmatoarele luni, similar cu rezultatele sondajului in ultimii doi ani.

Estimarile sunt fi sustinute de gradul mare de lichiditate al pietelor, trei sferturi dintre respondenti (72%) estimand ca disponibilitatea accesului la finantare va ramane la acelasi nivel in lunile ce vin. Procentul este in crestere de la doua treimi (67%) in ultimul sondaj, cand o cincime (21%) dintre participanti estima o crestere a lichiditatii.

“Date fiind rezultatele pozitive ale sondajului, am incredere ca vom vedea tot mai multe fonduri de investitii prezente in tranzactii ce au loc in Romania, atat intr-un exit cat si la cumparare. Daca ne uitam la ulimul an si jumatate, o treime din tranzactii au avut drept actor un fond de investitii. Acesta este un bun indicator al atractivitatii Romaniei si a pozitiei sale bune pe aceasta piata”, a spus Radu Dumitrescu (foto), Partener Deloitte Romania. “Cu o serie de tranzactii majore implicand fonduri de investitii in ultimele 18 luni, este de asteptat ca Romania sa continue sa fie un teritoriu interesant pentru investitorii financiari”.

Achizitia de catre Vitruvian Partner a pachetului minoritar in cadrul BitDefender de la Axxess Capital, vanzarea de catre Enterprise Investors a Profi catre Mid Europa, achizitia de catre Revetas a Hotelului Radisson sau exitul Oresa din cadrul Fabryo sunt expresia activitatii de private equity intense pe plan local din ultimele 18 luni. Totodata este de asteptat ca J.C. Flowers sa continue se extinda in Romania dupa achizitia unei banci.

“Investitorii locali cultiva multe din afacerile cu capital privat mature, pe cand investitorii straini– financiari sau comerciali– se uita in regiune la afacerile cu un istoric pe piata. Interesul lor este dovada succesului afacerilor care s-au dezvoltat pana la stadiul de lideri de piata, companii globale, multe dintre ele aflate sub umbrela unor fonduri de investitii regionale”, a adagat Mark Jung, Partener si lider Private Equity pentru Deloitte in Europa Centrala.

Lichiditatea sanatoasa de pe pietele din regiune si interesul crescut au condus la evaluari mai mari, dar cresterea pretului a atins un platou: aproape o cincime din respondenti (17%) se asteapta ca vanzatorii sa scada pretul in urmatorul semestru, mai mult decat dublu fata de 8% in ultimul sondaj.

Pentru a vedea rezultatele sondajului, click aici.

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2017

ey agenda fiscala 2017 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2017 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.