Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 297 vizitatori și nici un membru online

Cele 5 calitati ale liderului necesare in economia afectata de pandemie

Cand auzim leadership fiecare se gandeste la o persoana sau macar la un portret robot de lider. Avem imagini predefinite despre ce inseamna un lider si il recunoastem repede. Exista posibilitatea unor actualizari experientiale, dar cel mai usor operam cu prefabricate mentale.

Pentru cei din generatia X (1961-1981) liderul inca mai este cineva care le spune oamenilor ce sa faca intr-un mod relativ convingator, conduce directiv, nu ia in considerare parerile angajatilor, se alege dintr-un mic grup care si-a facut loc prin labirintul organizational si sta in birourile ”de sus”. Chiar daca mai sunt si exceptii, de obicei, pentru aceasta generatie modelul perceptual consacrat de leadership corespunde in linii mari acestui tipar.

Numai ca in secolul 21, oamenii cauta si au nevoie de un model de leadership care demonstreaza alte abilitati. Stabilirea vizionara a strategiilor de afaceri, analizarea unei modelari financiare, experienta in managementul proiectelor sau coordonarea eficienta a echipei de management conteaza, doar ca intelegerea comportamentelor membrilor echipei este tot mai importanta pentru un lider. Chiar si cu un rol de manager sau de simplu angajat, fiecare are oportunitatea de a fi lider formal sau informal.

Pentru ca fiecare lider sa-si valorifice potentialul, aducand un model de curaj, integritate morala si solidaritate, mai ales acum in economia afectata de pandemie, sunt necesare urmatoarele cinci abilitati esentiale:

1. Empatia
Poate parea o abilitate simplu de exprimat, dar nu este un atribut pe care fiecare il un om are in mod natural atunci cand ii este amenintata supravietuirea de o criza mondiala de sanatate. Empatia poate fi practicata si dezvoltata, fiind de ajutor cand este asociata cu alte abilitati precum ascultarea activa si compasiunea. Empatia permite transpunerea in situatia celeilalte persoane ca sa intelegem mai bine prin ce trece. Daca cei care ne raporteaza direct ne spun ca se simt coplesiti de situatia actuala, dincolo de a evalua nivelul de stress creat pentru ei de noul context adus de pandemie, puteti intelege, de asemenea, modul in care acest lucru ii poate face sa se simta si dificultatile care apar in acest sens in mod specific in perspectiva personala a fiecaruia. Empatia creaza legaturi puternice in cadrul echipei si intareste increderea.

2. Smerenia
Este dificil sa fii lider, chiar si pentru cei care, in mod natural, sunt mai priceputi in asta. Acest lucru inseamna ca este important sa recunoastem ca nu avem intotdeauna raspunsul la situatiile care apar si sa fim confortabili cu necunoscutul. Exersarea smereniei si a pregatirea pentru a primi feedback sustine mentalitatea de crestere de care avem nevoie in aceasta perioada. Smerenia sustine relatia cu cei care va raporteaza direct, deoarece ii putem ajuta sa devina confortabili ca sa primeasca si sa ofere feedback-ul pentru a contribui la identificarea solutiilor pentru situatia actuala.

3. Ascultarea activa
Desi poate parea evident, a invata sa-i asculti cu adevarat pe cei care iti raporteaza direct atunci cand iti vorbesc, este o abilitate-cheie greu obtinut si apoi de adus la nivel de excelenta. Faceti-va timp pentru a asculta cu atentie ce au de spus colegii din echipa fara a dori sa raspundeti imediat sau sa le oferiti sfaturi. Ascultarea activa, atentia la cuvintele folosite si alte indicii, precum contactul vizual ii angajeaza pe colegi mai bine in conversatie, mai ales acum cand comunicarea in echipa se face preponderent in mediul online.

4. Vulnerabilitatea
Vulnerabilizarea este dificila pentru toata lumea, dar este si cea mai buna modalitate de a construi relatii puternice. Ca lideri, daca suntem capabili sa fim vulnerabili si sa ne deschidem noi mai intai catre ceilalti, acestia se vor simti mai inclinati sa se deschida si ei cu advarat, ceea ce creeaza un sentiment mai puternic de incredere. Nu trebuie sa ne expunem toate sentimentele si temerile cele mai profunde pe masa, dar puteam exprima in mod deschis ingrijorarea cu privire la evolutia situatiei si a provocarilor aduse de pandemie. Aceasta abilitate serveste mai multor scopuri. In primul rand, nu trebuie sa incercam sa ne ascundem ingrijorarea. In al doilea rand, ne permite sa gasim o solutie impreuna cu ceilalti, nu singuri. In al treilea rand, arata ca nu avem toate raspunsurile, ceea ce este un lucru bun, deoarece capaciteaza puterea echipei in a gasi cele mai bune solutii, atata timp cat nu avem de-a face cu situatii de criza.

5. Onestitatea
Onestitatea este strans legata de toate cele de mai sus. Fiind vulnerabil, suntem sinceri pentru ca impartasim adevaratele noastre trairi si preocupari cu oamenii din echipa. Onestitatea este esentiala in mentinerea increderii cu ceilalti si le ofera increderea de a fi, de asemenea, sinceri cu noi ca lideri. Acest mecanism ne permite sa avem conversatii mai puternice in timpul intalnirilor de strategie si a celor operationale.

Asadar acestea sunt abilitatile pe care contextul de afaceri din partea a doua anului le privilegiaza. Ascultarea activa, smerenia, empatia, vulnerabilitatea si onestitatea sunt atributele necesare pentru liderul zilei de astazi. Practicarea acestora ii califica pe cei care nu sunt inca lideri, sa fie, iar pe cei care sunt, sa fie lideri si mai buni.

Autor: Florentina Susnea (foto), Managing Partner, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

TUV logo 20

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.