Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 167 vizitatori și nici un membru online

79% dintre companii spun ca mentinerea angajatilor implicati este cea mai mare provocare din HR in 2018

Valoria autori articolConform studiului „Tendinte si provocari in HR 2018” realizat de Valoria in colaborare cu BusinessMark, 79% dintre companii spun ca cea mai importanta provocare strategica de la nivelul functiei de HR este mentinerea unui nivel ridicat de implicare a angajatilor. Pe locul al doilea se afla retentia angajatilor cu potential ridicat si a celor cu performante deosebite (61%), iar pe locul al treilea este crearea unei culturi organizationale care sa dea un avantaj competitiv companiei (54%).

Provocarea strategica din HR pentru care companiile din Romania spun ca sunt cel mai bine pregatite este managementul proceselor de re-design organizational pentru o mai buna adaptare la schimbarile din piata (69%) la egalitate cu accesarea si integrarea mai extensiva a serviciilor oferite de ”resursele umane contingente” (free-lanceri, part timers, dar si utilizarea tehnologiei si a robotilor, etc). La numai un punct procentual distanta este mentinerea unui nivel ridicat de implicare a angajatilor (68%).

„Abilitatea companiilor de a ramane inovatoare si competitive se bazeaza pe disponibilitatea competentelor oamenilor calificati, corelat cu tendintele rapide de evolutie ale pietei. Al treilea an consecutiv, am adunat date de la top managementul si specialistii de HR ai companiilor din Romania tocmai ca sa surprindem tendintele din domeniul resurselor umane. Cea de-a treia editie a studiului Tendinte si provocari in HR ajuta organizatiile sa inteleaga unde sunt acum si care sunt noile reguli ale jocului pentru viitorul apropiat in ce priveste provocarile strategice, dar si utilizarea noilor tehnologii in HR, despre automatizarea proceselor sau digitalizarea functiei de HR aflati doar din acest studiu de referinta”, spune Constantin Magdalina (foto stanga), Expert Tendinte si Tehnologii Emergente, co-autor al cercetarii.

Provocari la nivelul practicilor de HR

La nivelul practicilor de HR, pe primul loc intre cele mai mari cinci provocari din anul 2018 se afla gasirea de angajati cu competente din ce in ce mai specializate (68%), care era pe primul loc si anul trecut, la egalitate cu retentia angajatilor (68%). De pe locul opt in 2017, pe locul al treilea in 2018 urca alinierea practicilor de HR cu managementul organizatiei si cu strategia de afaceri (42%), iar dezvoltarea urmatoarei generatii de lideri ai organizatiei trece pe locul al patrulea (37%), iar mentinerea unor pachete de compensatii competitive (37%) coboara pe locul cinci de pe locul patru.

Pe primul loc intre resursele esentiale disponibile si care pot fi folosite de companii pentru a raspunde cu succes provocarilor din HR se afla sustinerea solida din partea top managementului pentru functia de HR (65%). Competentele de specialitate solide ale personalului din structura de HR (47%) urca de pe locul sapte pe locul doi, iar colaborarea transparenta dintre HR si management pentru aliniere la nivelul strategiei (41%), urca de pe locul sase pe locul trei.

59% dintre companiile din Romania considera crearea unei culturi organizationale bazata pe incredere, comunicare deschisa si echitate ca fiind cea mai eficienta dintre practicile de atragere, retentie si recompensare a celor mai buni angajati. Crearea oportunitatilor de progres in cariera pentru angajati (58%) trece de pe locul unu pe locul doi, in timp ce oferirea sentimentului de siguranta a locului de munca pentru angajati (53%) ramane pe locul trei, la fel ca si anul trecut.

„Consideram oportuna realizarea, impreuna cu partenerii de la Valoria, a  studiului Tendinte si provocari in HR deoarece releva perceptiile managerilor de resurse umane si a executivilor de top asupra provocarilor functiei de HR. In contextul actual, resursa umana este esentiala pentru dezvoltarea strategica a business-urilor. Organizatiile sunt preocupate sa creeze cultura organizationala, sa aiba un engagement ridicat al angajatilor, o retentie buna, acces la talente si sa dezvolte competentele de conducere pentru manageri”, spune Daniel Dragan (foto dreapta), Managing Partner, BusinessMark.

Actiuni pentru o functie de HR strategica

Potentialul rolului strategic al functiei de HR este accesat numai de 13% dintre companiile respondente, chiar daca dinamica mediului de afaceri si provocarile demografice fac din aceasta abordare o necesitate. Dar in firmele in care aceasta abordare este o realitate, directorul de HR este la fel de implicat in atingerea obiectivelor de business, ca toti ceilalti directori din conducerea executiva.

Topul actiunilor cheie ce ar putea fi implementate de companii in urmatorii 3 ani pentru a da o mai mare orientare strategica functiei de HR are o structura diferita fata cea de la editia anterioara. Actualizarea strategiilor de HR pentru a asigura alinierea cu obiectivele de business care evolueaza continuu (56%) urca pe locul intai in 2018, de pe locul al treilea in 2017. Pe locul al doilea urca de pe locul opt, investirea in dezvoltarea angajatilor din HR (50%), iar pe locul al treilea gasim fostul loc doi – masurarea efectelor specifice ale programelor de HR (44%).

In 2018, managementul relatiilor este considerata cea mai importanta competenta a profesionistilor de HR (4,38). Comportamentul etic trece pe locul al doilea (4,35), urmat de expertiza de Resurse Umane pe locul al treilea (4,12). Inteligenta sociala coboara de pe locul al treilea pe locul al patrulea (4,06 in 2018), la egalitate cu abilitatea de a exercita leadeship si influenta.

„Liderii companiilor vor ca departamentul de HR sa treaca de la rolul functional la cel strategic pentru a putea contribui la eforturile de crestere intr-un mediu de afaceri cu mari provocari la nivelul atragerii, retinerii si motivarii fortei de munca. De aceea rezultatele editiei de anul acesta aduc in prim plan nivelul de pregatire al oamenilor din echipa de HR, eficienta practicilor in atragerea, retentia, si recompensarea angajatilor, automatizarea proceselor si masurarea performantei functiei de HR. Ajuns la a treia edutie, studiul Tendinte si provocari in HR arata care este realitatea rolului functiei de HR in companiile din Romania”, spune Elena Badea (foto centru), Managing Partner Valoria, co-autoarea studiului.

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2019

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2019 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.