Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 34 vizitatori și nici un membru online

Tenacitatea de a fi femeie antreprenor in Romania

Recent, un studiu al Master Card numit Index of Women Entrepreneurs ne anunta ca Romania este pe locul 9 in clasamentul tarilor cu cel mai ridicat procent al afacerilor detinute de femei. Tinand cont ca la editia precedenta a aceluiasi studiu Romania era pe locul 13, putem vorbi despre un progres. Cu toate acestea perceptia generala despre mediul antrepenorial feminin este afectata de prejudecati si prefabricate mentale.

In multe tari din lume prejudecatile culturale de gen pot bloca semnificativ dezvoltarea afacerilor fondate de femei si le impiedica pe acestea sa-si valorifice pontentialul de business. De la dificultatea accesului la capital la provocarea de a dezvolta relatii de afaceri bazate pe incredere, femeile fac afaceri intr-o lume inca impregnata de valori masculine.

Daca in tarile cu economii dezvoltate oportunitatile de afaceri ale femeilor sunt mai multe si au acces la o gama mai variata de resurse, acces la capital, la servicii financiare si sustinere din partea mediului academic, in tarile emergente situatia este diferita.

Chiar daca in mod surpinzator in economiile emergente, cum este si Romania, procentul femeilor antreprenor este ridicat, putem vorbi despre un antreprenoriat feminin facut din necesitate. Lipsa accesului la finantare si a accesului la alte resurse, stimuleaza dorinta de reusita din nevoia de supravietuire si ghideaza nevoia de afirmare a unui rol central, uneori revendicativ, a femeii in societate.

Chiar daca in acest context, perceptia privind reusita femeilor in antreprenoriat echivaleaza cu tragerea lozului castigator, de fapt existenta unor business-uri puternice fondate de femei si rezultatele analizelor de gen in aceasta privinta arata ca nu e doar o chestiune de sansa, ci de tenacitate.

Experienta mea de femeie antreprenor mi-a aratat ca tenacitatea este ceea ce face diferenta. Tenacitatea de a-ti sustine principiile si ideea de business in care crezi, de a-ti arata competenta profesionala, capacitatea de a construi echipe, viziunea de a dezvolta business-ul. Toate acestea merg mana in mana cu multe compromisuri, cum ar fi acela de a pune pe primul loc cariera, afacerea, in detrimentul vietii personale, al timpului acordat familiei si copilului.

Conduc PKF Finconta de peste 23 ani si am inceput intr-un context mult mai putin favorabil decat este acum. Daca am reusit este pentru ca eu cred in capacitatea, resursele si anvergura femeilor din Romania. Compania a reusit datorita efortului sustinut de a promova femei capabile in conducerea companiei, de a cultiva o cultura a egalitatii de sanse si a incluziunii.

Este de datoria noastra, a femeilor, sa fim mai increzatoare in cine suntem si ce putem face, sa ne sprijinm reciproc si sa dovedim ca se poate sa cresti copii buni si sa dezvolti afaceri infloritoare. Daca proportia femeilor antreprenor este inca relativ mica in comparatie cu prezenta barbatilor este pentru ca reprezentarea rolului pe care il avem in societate este inca dator unei mentalitati conservatoare. Cred ca o distribuire echitabila a rolurilor intr-o comunitate este necesara si binevenita. Iar acest proces se va intampla atunci cand, chiar noi femeile, vom incepe sa gandim si sa actionam diferit.

In Romania, avem exemple convingatoare de reusita in afaceri ale femeilor care au aratat ca se poate. Sunt femei care au strapuns ”geamul de sticla” al perceptiilor si conduc mari companii. Am reusit sa ne grupam in asociatii si sa ne sustinem reciproc. Am reusit sa transmitem un mesaj credibil catre intreaga comunitate de business din Romania despre capacitatea femeilor antreprenor din Romania de a face business de impact si de calitate. Am reusit sa pornim initiative de impact si sa avem rezultate ce contribuie la consolidarea culturii bazate pe merit in business. Vom reusi in continuare si vom creste impreuna cu totii.

Autor: Florentina Susnea (foto), Managing Partner, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2017

ey agenda fiscala 2017 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2017 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.